MSR Electronic PX2-1-0-P3410-A-01 Exproof Etilen Gaz Dedektörü | PolyXeta® PX-1 Serisi

MSR Electronic Etilen Gaz Dedektörü

MSR Electronic PX2-1-0-P3410-A-01, endüstriyel ortamlarda Etilen (C2H4) gazının güvenli bir şekilde tespit edilmesi ve izlenmesi amacıyla tasarlanmış, ATEX sertifikalı Exproof gaz dedektörüdür. PolyXeta® PX-1 serisinin gelişmiş teknolojisini kullanan bu cihaz, Zone 1 ve Zone 2 sınıfındaki tehlikeli alanlarda sürekli ortam izleme sağlar. Gelişmiş mikroişlemci tabanlı yapısı sayesinde, kararlı ölçüm değerleri, hızlı tepki süresi ve yüksek doğruluk sunar.

Cat Bead (Katalitik Boncuk) sensör teknolojisi ile 0–100 %LEL aralığında ölçüm yapabilen cihaz, yanıcı gaz ve buharları güvenilir biçimde algılar. SIL2 sertifikalı alarm ve arıza röleleri, proses güvenliği için maksimum koruma sağlar. 4–20 mA analog çıkışı ve RS-485 Modbus haberleşme desteği sayesinde cihaz, MSR PolyGard® kontrol üniteleri veya diğer endüstriyel otomasyon sistemleriyle tam entegrasyon sunar.

Alüminyum döküm Ex db muhafaza, cihazı dış etkenlerden koruyarak zorlu endüstriyel koşullarda uzun ömürlü kullanım sağlar. Kalibrasyon işlemleri STL-PGX kalibrasyon cihazı veya PCE-PGX PC yazılımı ile kolayca yapılabilir. Opsiyonel LC ekranlı versiyonlarda, manyetik kalibrasyon desteği ve alarm durumunda kırmızıya dönen görsel uyarı sistemi bulunur. Bu dedektör, petrokimya, biyogaz, enerji üretim tesisleri, gemi, tersane ve offshore platformları gibi yüksek güvenlik gerektiren alanlarda idealdir.

 

 

Genel Özellikler

  • ATEX Sertifikalı Exproof Koruma: Zone 1 ve Zone 2 patlayıcı ortamlarda güvenle kullanılabilir.
  • Yüksek Hassasiyetli Cat Bead Sensör: Etilen ve diğer yanıcı gazları %0–100 LEL aralığında doğru şekilde algılar
  • SIL2 Sertifikalı Röleler: Alarm ve arıza röleleriyle uluslararası güvenlik standartlarını karşılar.
  • Geniş Haberleşme Desteği: 4–20 mA analog ve RS-485 Modbus dijital iletişim sayesinde tüm kontrol sistemlerine entegrasyon sağlar.
  • Dayanıklı Alüminyum Muhafaza: Ex db sınıfı alüminyum döküm gövde, uzun ömürlü mekanik koruma sunar.

 

Teknik Özellikler

Model No , Açıklama : MSR Electronic PX2-1-0-P3410-A-01
Seri : PolyXeta® PX-1
Gaz Tipi : Etilen (C2H4)
Ölçüm Aralığı : 0–100 %LEL
Sensör Tipi : Cat Bead (Katalitik Boncuk Sensör)
Koruma Sınıf / Sertifikasyon : ATEX (Directive 2014/34/EU), Zone 1 / Zone 2, Ex db
Besleme Gerilimi : 24 V DC (opsiyonel AC)
Analog Çıkış : 4–20 mA
Dijital Haberleşme : RS-485 Modbus
Röle Çıkışları : Alarm ve Arıza Röleleri (SIL2 sertifikalı)
Kalibrasyon : Harici STL-PGX cihazı veya PCE-PGX PC yazılımı ile
Ekran (opsiyonel) : LC Display – alarmda arka ışık yeşilden kırmızıya döner
Kasa : Alüminyum döküm (Type 1), 1× kablo girişi
Koruma Sınıfı : Ex db / IP65 eşdeğeri mekanik dayanıklılık
Montaj Şekli : Kompakt yapı, duvar tipi montaj
Uygulama Alanları : Petrokimya tesisleri, rafineriler, biyogaz tesisleri, enerji santralleri, gemi ve offshore platformları
 

Etilen Gaz Dedektörü İle Beraber Kullanılabilecek Gaz Kontrol Panelleri

Sismik PNL4 4 Zone Gaz Kontrol Paneli

PNL4

4 Zone Gaz Kontrol Paneli

Detaylı Bilgi
Sismik PNL8 8 Zone Gaz Kontrol Paneli

PNL8

Sismik PNL8 8 Zone Gaz Kontrol Paneli

Detaylı Bilgi

 

WhatsApp İletişim